Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Międzynarodowa

Strefa

Szef kuchni poleca

S1 Krewetki W emulsji winno-maślanej 54.00 S2 Szparagi Jajko poche, bekon 50.00 S3 Chłodnik litewski Chłodnik litewski 36.00 S4 Halibut biały Mus z groszku i szparagów, czarna soczewica 135.00 S5 Dorsz Mus z groszku i szparagów, czarna soczewica 110.00 S6 Stek z tuńczyka Komosa ryżowa, mus z pietruszki, warzywa, pigwowiec 135.00 S7 Jesiotr konfitowany Mus z groszku i szparagów, czarna soczewica 110.00 S8 Rostbef Ziemniaki francuskie, szpinak, sos pieprzowy lub serowe fondue 110.00 S9 Filet mignon Puree truflowe, szpinak, sos pieprzowy lub serowe fondue 150.00 S10 Antrykot Ziemniaki francuski, szpinak, sos pieprzowy lub serowe fondue 160.00

Przystawki

1 Tatar z polędwicy wołowej Pralina z trufli, ogórek małosolny, majonez z palonego siana 66.00 2 Tuńczyk Krab, mango, ananas, guacamole, majonez yuzu, marakuja 64.00 3 Assiette z pomidorów Kozia feta, bazylia 46.00 4 Ceviche z halibuta Ośmiornica, mus z batata, sorbet z limonki 66.00 5 Marynowana foie gras Jabłko, burak, chałka 94.00 6 Asparagus, nori, prosciutto, nut sauce Nori, prosciutto, sos orzechowy 52.00 7 Sałata z marynowanym rostbefem Pieczone pomidory, truskawki, karmelizowane orzechy 48.00 8 Małże Św. Jakuba Topinambur, dziki brokuł, koper włoski, pomarańcze 89.00 9 Kawior ANTONIUS 5* (30g) Kwaśna śmietana, bliny gryczane 450.00

Zupy

10 Zupa rybna Red curry, krewetka, kolendra 48.00 11 Zupa ogórkowa Brunoise z ogórków, ziemniak, koperek 36.00 12 Krem chrzanowy Jajko poche, biała kiełbasa 38.00

Dania główne

13 Biodrówka jagnięca Selerowe puree z palonym porem, fasolka szparagowa, sos rozmarynowy 98.00 14 Karkówka złotnicka Pierogi z kapustą, prażone jabłka, palony por, topinambur 78.00 15 Policzek wołowy Rejbak, warzywa korzeniowe, miód gryczany, demi glace z Porto 86.00 16 Ośmiornica Gofr truflowy, mus z cebuli, pieczona papryka, sos pomarańczowy 118.00 17 Polędwica Wellington Prosciutto, sos holenderski, kompozycja sałat z winegretem 172.00 18 Stek z młodej kapusty Puree z ziemniaków, pieczony pomidor, sos porowy 48.00 19 Udko kaczki Kluski leniwe, mus z batata, chorizo, sos z czerwonej porzeczki 86.00 20 Risotto Bób, seler naciowy, szpinak, ser Bursztyn 58.00

Desery

23 Tarta maślana Ganache karmelowy, wiśnie 38.00 24 Mus miodowy Ciasto filo, czarny bez, porzeczka 36.00 25 Torcik kokosowy Mango, marakuja 40.00 26 Tiramisu Tiramisu 48.00