Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

U Wieniawy

Przystawki zimne

1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 64.00 2 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym 84.00 3 Zimne nóżki w galarecie Zimne nóżki w galarecie 54.00 4 Tatar a la Wieniawa Z polędwicy wołowej z domowymi piklami 64.00 5 Śledź w oleju lnianym Z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą 64.00 6 Sałata ze szparagami Rzodkiewką i winegretem warzywnym 60.00

Przystawki ciepłe

10 Fasolka szparagowa na maśle Z bułką tartą 44.00 11 Szparagi na maśle Z bułką tartą 54.00 12 Cynaderki cielęce Podane w śmietanie z czosnkiem i zieloną pietruszką 60.00 13 Szparagi z sosem Mousseline I jajkiem poche 64.00 14 Duet kwiatów cukinii Faszerowanych warzywami i rakami, podane na sałacie z winegretem warzywnym 74.00

Zupy

17 Rosół z kapłona Z domowym makaronem 50.00 18 Chłodnik litewski Z jajkiem 50.00 19 Botwinowa Z jajkiem poche 54.00

Dania główne

20 Gołąbki po biłgorajsku Z kaszą gryczaną i grzybami 74.00 21 De Volaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 80.00 22 Rumsztyk wołowy z cebulką Młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 84.00 23 Kotlet mielony Z gotowanymi ziemniakami i młodą kapustą 80.00 24 Bryzol cielęcy Podany z ziemniakami, fasolką szparagową i jakiem sadzonym 114.00 25 Noga kaczki Confit Podana z jabłkiem w karmelu, kopytkami i wytrawnym sosem truskawkowym 104.00 27 Comber z jelenia Podany z sosem tymiankowym, puree z zielonego groszku i grzybami 264.00 28 Polędwica Rossini z Foie gras Podana z topinamburem, szparagami i sosem Madeira 204.00 29 Okoń ala Bordelaise Ze szparagami i kalafiorem 114.00 30 Kulbin w sosie rakowym Z fasolką szparagową w emulsji maślanej i puree z pietruszki 164.00 31 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 64.00 32 Pierogi z mięsem Z okrasą z boczku 74.00

Desery

37 Kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 40.00 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 40.00 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 44.00