Restauracja Polska

U Wieniawy

plac Piłsudskiego 9

Kuchnia oficerska nawiązuje do kulinarnej historii Polski, w której ojczyste tradycje odważnie wzbogacano smakiem wielkiego świata. Wszystko co znamy i lubimy przyrządzone z ułańską fantazją!
Generał Wieniawa, najciekawsza postać lat 20. i 30., pozostaje symbolem tego, co najlepsze w warszawskiej gastronomii oraz tego, co najbarwniejsze w dziejach stolicy. Jego fantazja, poczucie humoru, inteligencja i urok osobisty połączone z wszelkimi przymiotami męża stanu – to wszystko znajdziesz w daniach, ofercie i atmosferze restauracji „U Wieniawy”!

Przystawki zimne

dodaj usuń 1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 0 64.00 dodaj usuń 2 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym 0 84.00 dodaj usuń 3 Zimne nóżki w galarecie Zimne nóżki w galarecie 0 54.00 dodaj usuń 4 Tatar a la Wieniawa Z polędwicy wołowej z domowymi piklami 0 64.00 dodaj usuń 5 Śledź w oleju lnianym Z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą 0 64.00 dodaj usuń 6 Sałata ze szparagami Rzodkiewką i winegretem warzywnym 0 60.00

Przystawki ciepłe

dodaj usuń 10 Fasolka szparagowa na maśle Z bułką tartą 0 44.00 dodaj usuń 11 Szparagi na maśle Z bułką tartą 0 54.00 dodaj usuń 12 Cynaderki cielęce Podane w śmietanie z czosnkiem i zieloną pietruszką 0 60.00 dodaj usuń 13 Szparagi z sosem Mousseline I jajkiem poche 0 64.00 dodaj usuń 14 Duet kwiatów cukinii Faszerowanych warzywami i rakami, podane na sałacie z winegretem warzywnym 0 74.00

Zupy

dodaj usuń 17 Rosół z kapłona Z domowym makaronem 0 50.00 dodaj usuń 18 Chłodnik litewski Z jajkiem 0 50.00 dodaj usuń 19 Botwinowa Z jajkiem poche 0 54.00

Dania główne

dodaj usuń 20 Gołąbki po biłgorajsku Z kaszą gryczaną i grzybami 0 74.00 dodaj usuń 21 De Volaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 0 80.00 dodaj usuń 22 Rumsztyk wołowy z cebulką Młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 0 84.00 dodaj usuń 23 Kotlet mielony Z gotowanymi ziemniakami i młodą kapustą 0 80.00 dodaj usuń 24 Bryzol cielęcy Podany z ziemniakami, fasolką szparagową i jakiem sadzonym 0 114.00 dodaj usuń 25 Noga kaczki Confit Podana z jabłkiem w karmelu, kopytkami i wytrawnym sosem truskawkowym 0 104.00 dodaj usuń 27 Comber z jelenia Podany z sosem tymiankowym, puree z zielonego groszku i grzybami 0 264.00 dodaj usuń 28 Polędwica Rossini z Foie gras Podana z topinamburem, szparagami i sosem Madeira 0 204.00 dodaj usuń 29 Okoń ala Bordelaise Ze szparagami i kalafiorem 0 114.00 dodaj usuń 30 Kulbin w sosie rakowym Z fasolką szparagową w emulsji maślanej i puree z pietruszki 0 164.00 dodaj usuń 31 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 0 64.00 dodaj usuń 32 Pierogi z mięsem Z okrasą z boczku 0 74.00

Desery

dodaj usuń 37 Kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 0 40.00 dodaj usuń 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 0 40.00 dodaj usuń 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 0 44.00

Restauracja Polska - U Wieniawy - Warszawa - zamów jedzenie online